sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lomalla

Viimeisen kahden viikon aikana olen ollut töissä huikeat kaksipäivää. Ihme kyllä jopa nautin olla töissä (johtunee siitä, ettei tarvinnut olla kolmessa paikassa yhtäaikaa). Aikaa siis on ollut. Joulu oli ihanan rauhallinen, tehtiin sitä mistä nautittiin (myös käsitöitä) ja oltiin vain. Uusi vuosi meni toisessa kodissa pohjanmaalla. Viisi päivää keskellä ei mitään tekee ihmeitä ja ennenkaikkea sai ottaa aikaa vain Luojan kanssa. Ystäviäkään siellä ei saa unohtaa, niin uusia kuin vanhoja. Muistutus taas siitä, että vaikkei ihan joka päivä olisikaan yhteydessä niin silti sydämenyhteys säilyy :) Koti on aina koti.
Äitini ollessa käymässä luonani jouluna, hän siivosi. Noh, hän sitten ajatteli siivota ihan kunnolla ja rättini on nyt tämän näköinen:

Eipä tällä enää paljoa siivoilla... 


Olen löytänyt syksyn aikana itseni oudosta tilanteesta; minulla ei ole kerralla ollut kuin yksi projekti kesken! Tavallaan se on hyväkin juttu ollut ja uuden vuoden juhlintaan lähtiessä en halunnut ottaa "typerää" mustasukkaisuus-projektia mukaan, joten piti keksiä uusi. Ne lapaset, jotka tarvisen... Ja niimpä mukaan lähti langat ja puikot. Sain toisen lapasen (ilman peukaloa) valmiiksi. Kuvia ja postaus näistä "Krisu"-lapsista myöhemmin.
Olen huomannut ajattelevani myös toista outoja ajatusta ihan viime aikoina, kirjoneuleen tekemistä. Opettelisin tekemään sitä kunnolla! Tekniikkana se ei ole kovin vaikea, mutta miten saada käytännössä langat tulemaan tasaisesti! Olen joskus kymmen vuotta sitten tehnyt hienoa kirjoneuletta koulussa, mutta sen tekeminen on sen jälkeen jäänyt. Ehkä joku hyvä projekti pitää kehitellä, että saa myös sellaista opeteltua!

Edellisessä postauksessa kerroin kuinka tein täteille lahjaksi patalappuja. Viimeisetkin laput valmistuivat ennen lähtöäni takaisin etelään. Kovin on kuulemma olleet mieleisiä!

Tuossa käytettyä harmaa (se on se vähän rusehtava) kerä oli vähän huonolaatuinen; keskellä oli tosi ohut ja kihara. Tein reklamaation heti ja sain tilalle kaksi kerää valitsemaani väriä! Oli kyllä todella ystävällistä asiakaspalvelua Novitalta, täytyy sanoa! 




Meitä hautajaisissa oli auttamassa eräs kyläläinen ja haluaisin sitten siunata tätä naista jotenkin. Hän on auttanut meidän perhettä kovasti tänä syksynä. No tein hänelle tiskikukan, kun siihen oli tarvikkeet mukana.

Kaupunkiin päästyäni aloin tekemään veljelleni sukkia joululahjaksi. Jossain vaiheessa epäilin, riittääkö yksi kerä todella noin isoihin sukkiin, mutta niimpä se vain riitti. Enpä ole ehtinyt kysymään, olivatko tarpeeksi isot.

Tämän hetken projekteista, mustasukkaisuuksista ja "krisu"-lapasista tulee lisää siis seuraavalla kerralla, ovat nyt liian kesken raportoitavaksi!
Oikein ihanaa alkanutta Tammikuuta kaikille!!
-m